Позив за ликовни и литерарни конкурс

Светски дан књиге и ауторских права у свету, као и код нас, обележава се  23. априла, на дан смрти три велика светска писца – Мигела де Сервантеса, Виљема Шекспира и Инке Гарсиласе де ла Веге. Библиотека у Костолцу, Огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац тим поводом организује:

  1. Ликовни конкурс за сликаре Браничевског округа
  2. Литерарни конкурс за ученике од 5. до 8. разреда Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац
  3. Литерарни конкурс за ученике од 1. до 4. разреда Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“, Костолац
  4. Литерарни конкурс за писце 18+ Браничевског округа

Тема за ликовни конкурс:

  1. Поздрави из Костолца (разгледница)

Теме за литерарни конкурс:

  1. Разгледница Костолца

На ликовни конкурс могу се пријавити са својим радовима сва лица старија од 15 година из Браничевског округа. Техника и форма цртања је по слободном избору. Радови који се подносе на конкурс не смеју бити већи од А3 формата. На полеђини рада написати име, презиме аутора, датум и годину рођења, контакт телефон. Сваки учесник може са по једном сликом да учествује на конкурсу. Радове доставити лично у Библиотеку у Костолцу или послати поштом на адресу: Библиотека Костолац (Огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац), ул. Трг Братства и Јединста 9, 12208 Костолац.

На литерарни конкурс могу се пријавити са својим прозним радовима ученици Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац, ученици Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац и остали писци Браничевског округа старији од 18 година. Потребно је да радови буду откуцани и одштампани (не дужи од 3 странице, фонт Times New Roman, величина 12), са подацима: име, презиме аутора, датум и годину рођења, контакт телефон. Радове доставити лично у Библиотеку у Костолцу, послати на мејл: renataminic@gmail.com или послати поштом на адресу: Библиотека Костолац (Огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац), ул. Трг Братства и Јединста 9, 12208 Костолац.

Рок за предају ликовних и литерарних радова је 15. април 2022. године.

Информације на телефон 012/241-515

Сви пристигли ликовни радови биће изложени у Библиотеци у Костолцу.

Уручивање награда одржаће се у петак, 22. априла 2022. године, у Библиотеци у Костолцу.

За прва три места за ликовне и литерарне радове биће додељене вредне награде обезбеђене од спонзора.

 

СРЕЋНО!