Представљање књиге Петра Пеце Поповића „Трагови у бескрају“

У Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу представљена је књига „Трагови у бескрају“ аутора Петра Пеце Поповића у издању Књижевне општине Вршац.

Госте Библиотеке Михајла Пантића, уредника издавачке куће КОВ Вршац и Петра Пецу Поповића, аутора књиге представила је Вера Зарић Митровић,  директорка.

Књига представља омаж страним и домаћим поп и рок музичарима који су оставили дубок траг у светској и домаћој музици. Према речима Михајла Пантића, у питању су лирски есеји или књижевни медаљони о страним певачима попут Лу Рида, Џоа Кокера, Џонија Винтера, Леонарда Коена, Литл Ричарда, Чак Берија и др. Кад су у питању поп и рок музичари са подручја некадашње Југославије у књизи су, између осталих, заступљени Арсен Дедић, Владимир Савчић Чоби, Предраг Ивановић, Јован Мишевић, Јадранка Стојаковић, Влада Дивљан, Никола Караклајић и др.

У препуној сали Пожаревачке библиотеке Пеца Поповић је веома инспиративно говорио о историји рокенрола од самих почетака, духу Београда шездесетих година, о свом новинарском и уредничком раду, бројним занимљивим детаљима из живота чувених музичких звезда.

Публика је била у прилици да учествује у разговору и набави књигу са посветом аутора.