НОВА КЊИГА НЕНАДА МИЛОШЕВИЋА

Нова књига Ненада Ж. Милошевића, професора српског језика и књижевности, под називом „Буквар снохватица“ у издању Књижевне заједнице Пожаревац представљена је у Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу. О књизи је, поред аутора, говорила Славица Јовановић, професорка српског језика и књижевности и рецензенткиња књиге.

Стихове из књига „Сонети свемира“, „Девет страна света“ и „Буквар снохватица“ говориле су Сара Траиловић и Тијана Милосављевић, ученице IV године Пожаревачке гимназије. У музичком делу програма учествовали су Јелена Ракић, Тома Топо и Душан Радовановић.

Према речима аутора, ова књига је азбука детињства, одрастања и сазревања у различитим срединама, од Словеније до Србије, од Крања до Врања и Пожаревца. У њој своје место налазе драги људи из свакодневног окружења, драге особе које долазе из сећања и прошлости и књижевна имена без којих формирање песника и поезије не би било исто.

На крају књижевне вечери, уз присуство бројних колега, пријатеља и ученика Пожаревачке гимназије, настављен је разговор о поезији са потписивањем ауторових књига.