ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГА ДАНИЕЛЕ БАКИЋ

Током новембарских дана културе, у четвртак 25. новембра, у организацији Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Центра за културу Костолац, одржано је књижевно вече у Огранку Библиотеке у Костолцу на коме је своје књиге представила Даниела Бакић, књижевница издавачке куће „Лагуна“ из Београда.

Даниела Бакић је рођена 1977. у Сарајеву. Гимназију је завршила у Чачку, а универзитетске студије у Београду. Од 2002. године сарађује са најтиражнијим часописима Color Press Group. Последњих десет година, у оквиру магазина Лепота и здравље, објављује колумну „Дуда Алапача“, једну од најчитанијих и најомиљенијих рубрика у читавом региону. Такође је ауторка истоименог блога на порталу Лепота и здравље, а покренула је и властиту страницу на Интернету www.duda.rs. Издавачка кућа Лагуна објавила јој је две књиге: Дневник чуда Дуде Алапаче (2016) и Чудима никад краја (2018). Удата је и има двоје деце. Живи и ради у Београду.

Током књижевне вечери, разговарало се о јунакињи колумне Дуда Алапача, коју Даниела Бакић пише већ осамнаест година за магазин Лепота и здравље. Дуда је савремена жена која се подједнако добро (не)сналази у улози пословне жене, мајке, ћерке, супруге и пријатељице. У свом дневнику чуда она духовито и самоиронично пише о свакодневним ситуацијама и проблемима са којима се суочава током живота. Читаоци књиге се уз осмех поистовећују са јунакињом, јер су њени проблеми и недоумице исти као и већине свих нас. Модератори су биле Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник и Невена Вуксановић, дипломирани библиотекар.