Ренди Ингенмансон – Како написати роман (Лагуна)

Пишете роман али имате проблем већ са првом верзијом и не иде вам, или вам уредници издавачких кућа упорно одбијају текстове? Чули сте за прављење синопсиса и прецизног плана пре писања, али вам то звучи превише ригидно? Чули сте и за „органско писање“ или писање „из главе“, али и то вам је помало мрско? Ако је тако, онда је ово права књига за вас.

У десет корака ћете научити како да брзо и ефикасно обликујете свој текст, при чему ћете пратити причу једне младе списатељице која ће вам јасно приказати пут стварања романа од почетне идеје до сјајног и моћног дела.

У књизи ћете кроз примере у пракси открити:

Како да дефинишете циљну групу којој се обраћате на прави начин, тако да тачно знате како ваши читаоци размишљају и шта осећају.

Како да уђете под кожу сваког од ваших ликова и представите их у свој њиховој сложености, па чак и кад су питању негативци, поготово кад су у питању негативци.

Како да пронађете дубоку, емотивно снажну тему.

Како да знате када треба прерадити и дописати текст, или избацити из њега одређене делове и зашто је прерађивање од есенцијалног значаја за писање сјајне литературе.

Како да тестирате сваку замишљену сцену да би она била довољно снажна – пре него што је напишете.