#ЕУ за тебе

#ЕУ за тебе

#ЕУ за тебе – назив је кампање Делегације Европске уније у Србији и ЕУ инфо мреже у Београду, Нишу и Новом Саду, којом се промовишу резултати развојне помоћи ЕУ Србији у оквиру процеса европских интеграција. Кампања се реализује у медијима, на друштвеним мрежама, у сарадњи са државним инситутуцијама, културним установама, организацијама цивилног друштва, институцијама и појединцима.


У оквиру ове кампање, Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац, организовала је 17. маја 2019. године квиз ШТА ЗНАМ О ЕУ? Овим догађајем обележен је Дан Европе 2019. године. Такмичили су се ђаци пожаревачких основних школа, ОШ „Свети Сава“ и ОШ „Доситеј Обрадовић“. У љутом окршају знања о Европској унији троје је било најбоље. То су ђаци ОШ „Доситеј Обрадовић“:
1. место – Душан Ристић, ученик 8. разреда,
2. место – Лука Марковић, ученик 8. разреда,
3. место – Маша Миљковић, ученица 4. разреда.


Најбољи су награђени таблетима, донацијом Европске уније (прво место Alcatel Pixi 4 3G – 9003X тамносиви, друго и треће место таблетима Denver TAQ-70333). Награђеним ученицима уручене су и дипломе, а осталим учесницима Библиотека је поклонила књиге.
У организацији овог квиза учествовали су стручни радници Библиотеке: Александра Миленковић, Миланка Стокић, Јасмина Степановић и директорка Библиотеке Вера Зарић Митровић.