ЗВЕЗДЕ ПО СОКАКУ СЕЈАЛА

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у уторак 12. марта, одржано је књижевно вече под називом „Звезде по сокаку сејала“ на коме су представљене књиге завичајног писца и хроничара, Војкана Ивковића.
О његовом досадашњем делу говорили су: Драган Стојићевић Стојке, професорка Велинка Арсенијевић, Златан Пејкић и Зорка Стојановић. Песме су читали Војкан Ивковић, Марија Копун и Драган Журжевић, а вече су употпунили својим песмама Љубиша Сарафимовић, фрулаш и Слободан Јанковић, вокални солиста.
О аутору:
Војкан Ивковић је рођен 1967. године у селу Петка. Завршио је Техничку школу у Костолцу и ради као службеник обезбеђења у ПРИМ-у. Али, Војкан је одувек гајио љубав према књижевности и према историји свог краја. Као завичајни писац и хроничар значајно је допринео очувању, развоју и промоцији културе и традиције нашег краја.
Добитник је више награда на књижевним такмичењима. Освојио је треће место на књижевном такмичењу „Дан просветник радника“ 1984. године, затим друго место на такмичењу песника аматера у Трстенику 1988. године и прво место на „Фестивалу младости“ у Пожаревцу 1985. године.
Своје песме је објављивао и у заједничким збиркама и зборницима поезије. Ушао је у антологију браничевских песника друге половине двадесетог века „Као черга широка душа“. Написао је на десетине рецензија књига својим колегама писцима.
До сада је објавио следеће књиге:

Љубав у опанку (2006), 75 година фудбала у Петки (2006), Стишка повеља (2007), Над табачницом анђели пожаревачки (2009), Златне кочије Костолца (2010), Село Петка по траговима прошлости до садашњости (2011), Салаковац, село у Стигу (2013), Варошица стара сања (2014), Песма Вардараца (2015).