Рејнбоу Рауел – Елеонора и Парк

Ово је прича о двоје бунтовника, Елеонори и Парку, чији путеви су се укрстили на чудесан начин. Обоје веома добро знају да прва љубав никад не траје вечно, али су довољно храбри и очајни да ипак покушају да то и остваре. Када Елеонора буде срела Парка, и ми се сусрећемо с нашим првим љубавима и свим тешкоћама које оне доносе. Ово је роман о тинејџерима, али тема је толико универзална да ће свако ко је ишао у средњу школу моћи да се поистовети са нашим јунацима.

Елеонора је нова у крају, њена разбарушена риђа коса и поцепана одећа нимало јој не помажу да се уклопи у нову средину. Парка ће срести у школском аутобусу. Иако седе заједно, никада не проговарају ни реч, све док Парк не примети да Елеонора кришом вири у стрипове које је стално читао, одударајући тако од осталих дечака опседнутих спортом. Временом, стрипове окреће све више ка њој како би и она могла да их чита. Тако почиње њихова љубавна прича.

Полако, веза Елеоноре и Парка се развија, једно другом праве компилације на касетама (радња је смештена у једној школској години, 1986), расправљају о херојима из X-мена, све док не схвате да им је вожња у школском аутобусу омиљени део дана. Ипак, ствари нису тако једноставне: Елеонору малтретирају друга деца у школи, а код куће је чека још тежа ситуација у породици. Парковим родитељима се у почетку и не свиђа његова чудњикава девојка.

Ово је прича о двоје људи који се безгранично воле и који верују да могу превазићи све препреке које им стоје на путу ка срећи.