НОВЕМБАРСКИ ДАНИ

НОВЕМБАРСКИ ДАНИ КУЛТУРЕ ПОЖАРЕВАЦ 2018. ГОДИНА

Новембарски дани културе почињу 1. новембра и трају до краја месеца. Манифестација се одвија под окриљем Културно просветне заједнице Пожаревац. На програму су бројни културни догађаји – ликовне колоније, представљање књига, изложбе, представе и још много тога. Осим разноврсног културно-уметничког садржаја, као круна манифестације Новембарски дани културе, биће додела Повеље културе, појединцима и организацијама које су допринеле афирмацији културе града.
Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац, свој допринос Манифестацији даје кроз осам културних догађаја. Већ 6. новембра у њеном простору извешће своју монодраму „Страх од љубави“ глумица Соња Јауковић. Најављена монодрама глумице Татјане Кецман „Флора Сендс“ одложена је због болести глумице.
„Страх од љубави“ је монодрама урађена на основу романа „Дарина“ Лепосаве Вукоичић Јовановић. Монодрама је награђена Златном колајном жирија публике на Позоришном фестивалу у Земуну 2013. године. Соња Јауковић, првакиња је драме Народног позоришта у Београду, од 1980. године, а широј јавности позната је по улогама у бројним домаћим серијама и филмовима: од „Повратка отписаних“, преко „Заборављених“, „Лисица“, серије „Вратиће се роде“, „Рањени орао“, „Село гори, а баба се чешља“ и многих других.
„Страх од љубави“ је лирска љубавна комедија, која говори о животном путу Дарине, жене из народна, са југа Србије, која прича своју породичну причу о љубави, о страху због кога је пропустила љубав, а касније није дозволила да је иста поново обузме…