Продична преписка кнеза Милоша Обреновића

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у среду, 4. априла 2018. године представљена је књига „Породична преписка кнеза Милоша Обреновића“ из Архивске збирке Јоце Вујића у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“, коју је написала др Татјана Брзуловић Станисављевић. О томе шта садржи породична преписка кнеза Милоша Великог и у којој мери она доприноси обогаћивању наших знања о том значајном српском владару, говорио је, поред ауторке, и наш истакнути историчар Дејан Ристић. Веома поучно и занимљиво предавање које је одушевило Костолчане.
Татјана Брзуловић Станисављевић (1965) je дипломирала је на Факултету политичких наука у Београду. Звање мастера добила је на Катедри за библиотекарство и информатику Филолошког факултета Универзитета у Београду, на којој је одбранила и докторску дисертацију. Ради у Универзитетској библиотеци „Светозар Марковић“. Учествовала је на више домаћих и међународних конференција. Аутор је бројних радова на српском и енглеском језику објављених у домаћој и међународној стручној периодици и активно је учествовала у бројним пројектима из културе. Добитница је награде „Марија Илић Агапова” за 2017. годину.
Дејан Ристић (1972) је дипломирао на Филозофском факултету Универзитета у Београду на одсеку за историју. Тренутно је на академским докторским студијама на Одељењу за историју Филозофског факултета у Београду. Радио је као архивист у Архиву Србије у Београду, а затим као саветник у Министарству рада и социјалне политике. Био је директор Народне библиотеке Србије. Учесник је бројних међународних научних скупова и аутор бројних стручних радова.